Bedwyr & Cadwallon Cymro Lucky Veles

Vítejte na stránce věnované plemeni Welsh Corgi Cardigan. Najdete zde obecné informace o plemeni a především informace o našich skvělých psech Blackovi (Bedwyr Lucky Veles) a Valdovi (Cadwallon Cymro Lucky Veles)

Welcome to the website dedicated to the breed Cardigan Welsh Corgi. Here you will find general information about the breed and especially about our great dogs Black (Bedwyr Lucky Veles) and Valda (Cadwallon Cymro Lucky Veles).

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.
Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

17. 2. 2010

Mezinárodní výstava DuoCacib Brno / International show DuoCacib Brno


(6.2.2010) Dneska proběhla naše druhá výstava, které jsme se účastnili jako vystavovatelé. Samozřejmě se opět objevily problémy s naší přihláškou a vystavovali jsme pod jiným majitelem.... aspoň že se povedlo správně zaznamenat jméno psa a dostal i své číslo... Tentokrát jsem měl předvádět Blečíka já, díky tomu jsem byl z premiéry nervózní a to se podepsalo i na pejskovi. Od začátku byl ještě více vyplašený než poprvé a jakákoliv komunikace s ním byla složitá. S postupem času se pomalu uklidňoval, ale i tak zřejmě vycítil mé obavy a byl nesvůj. V kruhu jsem pak působil hodně nejistě a chudák Blečík z toho byl zmatený a vůbec nevěděl, co má dělat, kam jít a nějaké naučené věci najednou jako kdyby zapomněl. Přesto nám pan rozhodčí udělil posudek V1 a titul CAC, pro mě opět velké a příjemné překvapení. V pozdějším klání nás potom porazil velmi úspěšný finský pes a na nás zbyl titul Res.Cacib. To už ale Blacka ve výstavním kruhu převzala znovu p. Kleinová a Black byl hned klidnější a poslušnější. Celkově byl tento výsledek opět výborný a jsme zatím moc spokojení.
Do dalších výstav musíme určitě zapracovat na vylepšení naší společné spolupráce v kruhu, zkušenosti musíme nasbírat časem a to především my, abychom nepřenášeli naši nervozitu na psa a ten mohl v klidu předvést své přednosti.... má to být pro všechny zúčastněné přece jen hlavně zábava.
Fotky z výstavy ZDE
(6.2.2010) Today was the second exhibition, in which we participate. This time I had to present Black by myself. I was very nervous and Black naturally too, any other comunication with him was very difficult, then it was little bit better. In the ring he was very restless a didn´t know, what to do, even though he knew what to do at home. Black even got an excellent result again: excellent 1, CAC and res. Cacib, the winner was great finnish dog! For our shows we must even exercise with Black not to be nervous. Thanks Iva for her support again.
Some photos HERE.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, krásně se vám stránky rozrůstají. Jen malinkou poznámku k tomuto článečku - Duocacib Brno bylo "mezinárodní" (CACIB se uděluje jen na mezinárodních výstavách). Proto i ta hojná účast zahraničních vystavovatelů - měli možnost získat 2x CACIB během jednoho víkendu a nově i přímo šampiona CZ, pokud už byli šampiony své země a zde získali CACe (tedy vítěze třídy). Ale chápu, že na začátek je to dost složité - v Budějovicích budu poučovat více :O)))
Iva

Unknown řekl(a)...

No jasně, to je můj překlep. Psal jsem ty výstavy najednou, tak mi to uniklo.