Bedwyr & Cadwallon Cymro Lucky Veles

Vítejte na stránce věnované plemeni Welsh Corgi Cardigan. Najdete zde obecné informace o plemeni a především informace o našich skvělých psech Blackovi (Bedwyr Lucky Veles) a Valdovi (Cadwallon Cymro Lucky Veles)

Welcome to the website dedicated to the breed Cardigan Welsh Corgi. Here you will find general information about the breed and especially about our great dogs Black (Bedwyr Lucky Veles) and Valda (Cadwallon Cymro Lucky Veles).

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.
Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

7. 11. 2011

MVP Praha / IDS Prague 5.11.2011

V sobotu jsme završili letošní výstavní sezónu účastí na mezinárodní výstavě v Praze. Sešla se celkem slušná konkurence, takže jsme měli možnost zase vidět mnoho přátel a popovídat si o různých věcech. To všechno ale až po vystavování, protože jsme tentokrát šli na řadu dost brzy. Takže rychle upravit, učesat, naleštit a šup do kruhu. Výstavu posuzovala česká rozhodčí, paní ing. Ivana Síbrtová a opravdu nikoho nešetřila. Velmi dbala hlavně na správný pohyb, výraz a celkovou vyváženost psa.
Valdík se vystavoval ve třídě mladých a přestože celkem dost vylínal, i tak udělal dojem a jako zkušený výstavní matador :o) získal svůj druhý CAJC. Překvapivě porazil velmi pěkného psa, importovaného z Anglie, který dorazil na výstavu ze Slovenska, o to víc je tenhle titul cennější. Blečíka vystavovala Iva, je to už sehraný tým a vybojovali CACe a následně ještě i CACIBa. Feny tentokrát neocenila rozhodčí žádným titulem, Blečíkova sestřička Baza (Basilea Lucky Veles) vybojovala jen hodnocení VD1, takže v souboji o BOBa se sešli naši oba kluci, letos již potřetí. Tentokrát už konečně přeskočila ona jiskra a zvítězil Blečík, paní rozhodčí ocenila hlavně pěkný pohyb, celkový vzhled a velmi dobrou kondici, Valdík má přece jen ještě dost času a je to ještě pořád takové štěňátko a musí se dodělat.
Díky brzkému konci jsme měli dost času, než začnou závěrečné soutěže, takže jsme konečně mohli pořádně popovídat a probrat plány do příští sezóny. Všichni byli moc laskaví a počkali s námi až do konce, aby Iva mohla ještě předvést Blečíka v závěrečném klání. Skupinu I. posuzovala rozhodčí z Finska a jak už se stává tradicí, žádné z malých plemen nezaujalo a vybrala opět jen velké psy.
Všem moc děkujeme za trpělivost a za příjemně strávený den.



Mé srdce statistika mi velí přidat ještě pár čísel, jako shrnutí celé výstavní sezóny. Tak jen takový malý přehled... :o)
Celkově jsme byli na 14 výstavách, z toho na 2 slovenských a 1 rakouské. 10 výstav bylo mezinárodních, 2 národní, 1 speciální a 1 klubová.

Valdík získal celkem 6 x velmi nadějný, 2 x CAJC, 1 x Jugendbesteher Tulln, 2 x BOB Junior, 1 x 3. BIS Puppy a 1 x 3. BIG Junior FCI I. Myslím, že za první rok života toho zvládnul opravdu dost.

Blečík si vedl také výborně a letos získal celkem 12 x CAC, 1 x CACA, 6 x CACIB, 2 x res. CACIB, 4 x BOB, 2 x Cruft´s qualify, 2 x Národní vítěz, Vítěz speciální výstavy, Klubový vítěz, Vítěz Prahy, Bundessieger Tulln a také získal ocenění jako Nejlepší Cardigan českého chovu 2011. Díky těmto vynikajícím výsledkům se nám podařilo letos získat titul Grandšampion CZ a splnili jsme také podmínky pro udělení titulu C.I.B.

Kompletní výsledky si můžete pročíst ve výstavních výsledcích u obou kluků.

Letos to byla opravdu vydařená a velmi úspěšná sezóna. Moc si dosažených výsledků vážíme a děkujeme všem, kdo nám drželi palce, stejně tak všem, kdo nás podporoval. Především obrovské díky patří Ivě Kleinové , která má na tomhle úspěchu lví podíl a jsou to hlavně její úspěchy.

My už pomalu plánujeme výstavy na rok 2O12 a už teď se moc na tu další sezónu těšíme!!!