Bedwyr & Cadwallon Cymro Lucky Veles

Vítejte na stránce věnované plemeni Welsh Corgi Cardigan. Najdete zde obecné informace o plemeni a především informace o našich skvělých psech Blackovi (Bedwyr Lucky Veles) a Valdovi (Cadwallon Cymro Lucky Veles)

Welcome to the website dedicated to the breed Cardigan Welsh Corgi. Here you will find general information about the breed and especially about our great dogs Black (Bedwyr Lucky Veles) and Valda (Cadwallon Cymro Lucky Veles).

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.
Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

26. 6. 2011

MVP Brno / IDS Brno 25.6.2011

Včerejší výstava v Brně pro nás byla spíše odpočinkovou záležitostí, Valdík ještě pořád nemůže získávat žádné tituly a Blečík už má pro letošní rok téměř splněno, takže návštěva výstavy pro nás byla spíše příležitostí setkat se zase s kamarády, popovídat a odpočinout si od starostí, navíc rádi jezdíme na Moravu a brněnská výstava je pro nás už tradiční z mnoha důvodů. Přesto nebo možná právě proto se nám dařilo a hlavně mě osobně hodně překvapil Valdík, který se nechal celkem v pohodě vystavit, vydržel i stát v postoji, což doma moc nehrozí, protože pořád někde něco hledá a má samozřejmě jiné starosti. Od rakouské rozhodčí dostal hezký posudek a své již páté hodnocení velmi nadějný. V závěrečných soutěžích už nebylo co řešit, posuzující rozhodčí Jančík dával až příliš okatě najevo, že malá plemena pro něj nic neznamenají a ani se na ně nepodíval, alespoň s ohledem na diváky mohl obejít všechny zúčastněné. Blečík předvedl tak nějak svůj standartní výkon, i když pod vedením zkušené handlerky Ivy se také pomalu zlepšuje, a vybojoval svůj dvanáctý český CAC, navrch ještě Res.CACIB a výborný posudek. Doma jsem musel konstatovat, že už definitivně nabírá ty dospělácké rysy a začíná to být teprve pan pes. Na těch fotkách to totiž člověk vidí jinak, než ve skutečnosti, posuďte sami....