Bedwyr & Cadwallon Cymro Lucky Veles

Vítejte na stránce věnované plemeni Welsh Corgi Cardigan. Najdete zde obecné informace o plemeni a především informace o našich skvělých psech Blackovi (Bedwyr Lucky Veles) a Valdovi (Cadwallon Cymro Lucky Veles)

Welcome to the website dedicated to the breed Cardigan Welsh Corgi. Here you will find general information about the breed and especially about our great dogs Black (Bedwyr Lucky Veles) and Valda (Cadwallon Cymro Lucky Veles).

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.
Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

16. 5. 2011

Události posledního měsíce / Last month news

Takže po delším čase je třeba opět doplnit informace, poslední dobou nebyl zrovna moc čas, takže vše trošku se zpožděním... :o)

Mezinárodní výstava v Bratislavě / International show Bratislava - Cruft´s 2012 qualify  (14.5.2011)
V sobotu jsme zavítali na mezinárodní výstavu do Bratislavy. Výstava byla velmi dobře pořadatelsky zvládnutá, žádné čekání v dlouhých frontách na vjezd a parkoviště, v halách spoustu místa pro nás i pejsky, prostě příjemná a pohodová atmosféra. V kruhu posuzoval anglický rozhodčí, Mr. Steve Hall, který byl velmi pečlivý a bylo vidět, že pejskům rozumí a přesně ví, co na nich hledá. Ve všech posudcích velmi přesně vystihl přednosti i chyby zúčastněných psů. Náš Valdík se ukázal prvně na mezinárodní scéně, navíc ještě v hale, přesto byl celkem v klidu a nechal se, v rámci možností, vystavit. Získal krásný posudek a hodnocení Velmi nadějný 1. Blečík bojoval o svého druhého slovenského CACe a pokud možno i CACIBa. Panu rozhodčímu se moc líbil a vypsal mu skvělý posudek a hodnocení V1 a nakonec i nečekané a vynikající ocenění, Blečík získal CAC, CACIB, zároveň i kvalifikaci na Cruft 2012 a na závěr i BOB. Vystavování se opět ujala Iva a znovu si s Blečíkem výborně poradila. V závěrečných soutěžích už bohužel naši kluci nijak nezaujali, i tak jsme velmi překvapeni a potěšeni výsledkem.

For this once we decided to make a trip to Slovakia and visit the International dog show in Bratislava, which was qualifying for Cruft´s 2012, so it was very interesting for us. The next pleasant experience was judging of a British judge, it´s a really great adventure every time. Other things were great too, e.g. large light halls, a lot of place for parking, good athmosphere etc. The judge liked our dogs very much and gave them amazing results:
Cadwallon Cymro Lucky Veles - very promising 1
Bedwyr Lucky Veles - Excellent 1, CAC, CACIB, BOB and Cruft´s qualify

Mírně abstraktní fotky, které upravila Iva. (díky, byla to fuška...)



Návštěva u Ivy / Visit by Iva  (8.5.2011)
V neděli jsme měli cestu do Brna a při té příležitosti jsme se stavili na kus řeči u Ivy. Pejsky jsme vzali na krátkou procházku a vůbec jsme zase strávili příjemné odpoledne. Probrali jsme hodně věcí, nějaké plány do blízké budoucnosti a další výstavní akce.

Several PHOTOS from our shor visit by our friend Iva in "Lucky Veles" kennel. It was pleasantly spent day with a nice walk along the river for us and for our dogs, of course.



Speciální výstava Welsh Corgi a Kelpie klubu, Křivonoska / Special and Regional dog show Křivonoska  (30.4.2011)
Na tuto sobotu připadla speciální výstava pořádaná naším klubem. Konala se v hezkém prostředí kempu Křivonoska u Hluboké nad Vltavou. Nebylo žádné velké horko, ale bylo krásně slunečno a to se pejskům líbilo. Posuzovala polská rozhodčí Božena Czempas, která si všímala hlavně pohybu a celkové stavby těla. Pro našeho Valdíče to byla teprve druhá výstavní příležitost, přesto se nijak nebál a vybojoval hezký posudek a hodnocení Velmi nadějný 1. Ve třídě šampionů nastoupil Blečík se svým starším "bráchou" Edýskem (Addanc Lucky Veles) a nakonec jsme byli úspěšnější jen o pověstná "prsa" a Blečík dostal hodnocení V1 a k tomu CACe a také se stal ve své třídě Vítězem speciální výstavy. V závěrečných soutěžích potom Valdík vybojoval pódiové umístění, v soutěži o nejkrásnější štěně získal nádherné třetí místo. Blečík potom ještě nastoupil v chovatelské skupině, kde Lucky Veles vybojovalo výborné druhé místo. Nakonec závěrečných soutěží se spustil déšť, to už ale nikomu moc nevadilo, akorát rozloučení a odjezd byl díky tomu dost narychlo. Myslím ale, že i tak jsme si všichni užili příjemný den. :o)

This time we took part on the Special and Regional show, organized by our welsh corgi club. It was situated in the beautiful countryside near the town Hluboká nad Vltavou in a camp Křivonoska. The weather was great, either hot or cold, we met a lot of our corgi friends, had a chat with them and had a lot of fun. The Polish judge Božena Czempas preferred moving and body structure at most. Our boys were succesful again and got these results:
Cadwallon Cymro Lucky Veles - very promising 1, 3rd bst puppy on the show
Bedwyr Lucky Veles - Excellent 1, CAC, Special show winner