Bedwyr & Cadwallon Cymro Lucky Veles

Vítejte na stránce věnované plemeni Welsh Corgi Cardigan. Najdete zde obecné informace o plemeni a především informace o našich skvělých psech Blackovi (Bedwyr Lucky Veles) a Valdovi (Cadwallon Cymro Lucky Veles)

Welcome to the website dedicated to the breed Cardigan Welsh Corgi. Here you will find general information about the breed and especially about our great dogs Black (Bedwyr Lucky Veles) and Valda (Cadwallon Cymro Lucky Veles).

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.
Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

10. 8. 2010

KV Slavkov u Brna 7.8.2010 / CZ Welsh Corgi and Kelpie club show

V sobotu 7.8.2010 proběhla ve Slavkově klubová výstava českého Welsh Corgi a Kelpie klubu.
V předvečer výstavy se konalo přátelské posezení všech milovníků těchto úžasných pejsků. Vyrazili jsme brzy po obědě za uplakaného počasí a dělali si starosti, jak to bude za takového počasí v sobotu vypadat. Naštěstí se během cesty vyčasilo a do Slavkova jsme dorazili za příjemného slunečného počasí. V klidu jsme se ubytovali a procházkou se došli podívat na naše zítřejší bitevní pole, které se nacházelo v rozlehlé zahradě krásného slavkovského zámku. Tam už vrcholily přípravy a panoval tam čilý ruch.
Kolem šesté odpolední jsme vyrazili do místní myslivecké klubovny na zmíněné posezení.Tam už pobíhala početná smečka psíků a náš Blečík samozřejmě nemohl zůstat pozadu.

Výstavní ráno nás přivítalo deštěm, který nám moc na náladě nepřidal. Naštěstí to netrvalo dlouho a i když bylo po celý zbytek dne zataženo s výrazně nižší teplotou, déšť se už neobjevil.
Blečík byl nečekaně klidný a byla na něm znát únava z včerejšího dovádění, to nám dávalo naději, že by se mohl bez větších problémů předvést a ukořistit nějaký dobrý posudek, případně i titul. O předvedení jsme požádali chovatelku paní Ivu Kleinovou, má mnoho zkušeností a Blečík s ní většinou bez problémů spolupracuje. To se také později v kruhu potvrdilo a Black dostal od anglické paní rozhodčí výborný posudek, hodnocení V1 a titul CAC. Musím říct, že takový úspěch jsme opravdu nečekali, jsme mile překvapeni a opravdu si tohoto výsledku velmi vážíme.
Na výstavě se sešla početná skupina kvalitních psů a konkurence byla veliká. Soutěžilo se ve dvou kruzích současně a návštěvníci či kolemjdoucí měli opravdu na co koukat. Celkově byla atmosféra výborná a celá výstava byla velmi dobře zorganizována. Celkem se na výstavu přihlásilo více jak 140 psů, z toho cca 40 cardiganů. Každý vystavovatel si odnesl nějakou, byť i malou cenu. Nám se na výstavě opravdu líbilo a už teď se těšíme na příští klubovku.

Na závěr bychom chtěli poděkovat Ivě Kleinové (IVO, VELMI DĚKUJEME !!!) za předvedení Blečíka, měla toho opravdu na vystavování hodně. Poděkování samozřejmě patří i všem ostatním, kteří se podíleli na výborné organizaci celé výstavy a sponzorům za krásné ceny.


Fotogalerie ZDE.
Kompletní výsledky výstavy ZDE.



Originální přepis posudku anglické rozhodční paní Fredy Taylor, který nás opravdu potěšil:

VERY VERY TYPICAL CARDIGAN, VERY GOOD MOVER, NICE SHORT HOCKS, GOOD FRONT, VERY NICE EXHIBIT.


On Saturday 7.8. 2010 we took part of Welsh corgi and Kelpie Club show in Slavkov. The evening before we met our friends with their dogs and other people on the pleasant meeting of welsh corgi and kelpie members. In the afternoon the weather was very nice there, so we put up and went to see the beautiful town and the Slavkov castle of course, the place of Club show. Everywhere the people were prepairing the rings and so on. Then we went to meet our friends, we were sitting there together, eating some good things and talking about the tomorrow´s club show and our dogs were running around and were really happy, and tired, of course.
The next day about six o´clock in the mornig it rained a lot, so we were little bit afraid of it, but finally, it was o.k. The weather was very cloudy all the day, but it didn´t rain.
Our cardigan Black felt very good and was very handsome by exhibiting, so we wished to be succesful and get some nice result. We asked our friend and very good and known breeder Iva Kleinová to exhibit him, because of more experiences and good relation of Black with her. He was very succesful and he got from the british judge the result: Excellent and title CAC. We were lucky about it, because we didn´t believe it, and now we are really very proud of Black and thanks belongs to Iva, thank you very much !
It was really exciting athmosphere there, there was a lot of quality dogs and the competition was very high. There were about 140 registrated dogs, about 40 cardigans. The exhibition was great, we liked it very much and we look forward to the next club show.

Photogallery HERE.
The complete results HERE.

There is the transcription of british judge Mrs. Freda Taylor, which made us happy:

VERY VERY TYPICAL CARDIGAN, VERY GOOD MOVER, NICE SHORT HOCKS, GOOD FRONT, VERY NICE EXHIBIT.


chovatelská skupina Lucky Veles / breeding group Lucky Veles

MVP Brno a NVP Mladá Boleslav / Inter. show Brno and Nat. show Ml. Boleslav

Dne 19.6. jsme se zúčastnili mezinárodní výstavy v Brně. Tentokrát se Blečík moc nelíbil polské paní rozhodčí a po výborném předvedení a dlouhé poradě paní rozhodčí získal Blečík pouze hodnocení "D". Jinak to byl ale celkem vydařený den a alespoň jsme zase po delší době viděli několik přátel.
Pár fotek ZDE.

International show Brno 19.6.2010 - result: Good
Some photos HERE.




V sobotu 17.7. jsme navštívili tentokrát národní výstavu psů v Mladé Boleslavi. Tentokrát měl Black zrovna svůj den a odmítal se předvádět. Měl zrovna představu o tom, že je to nejvhodnější místo i čas pro svoje lumpačení. Pan rozhodčí samozřejmě nesdílel stejný názor, přesto Blacka odměnil dobrým posudkem a hodnocením "V".
Několik fotek TADY.

National show Mladá Boleslav 17.7.2010 - result: Excellent 1
Some photos HERE.