Bedwyr & Cadwallon Cymro Lucky Veles

Vítejte na stránce věnované plemeni Welsh Corgi Cardigan. Najdete zde obecné informace o plemeni a především informace o našich skvělých psech Blackovi (Bedwyr Lucky Veles) a Valdovi (Cadwallon Cymro Lucky Veles)

Welcome to the website dedicated to the breed Cardigan Welsh Corgi. Here you will find general information about the breed and especially about our great dogs Black (Bedwyr Lucky Veles) and Valda (Cadwallon Cymro Lucky Veles).

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.
Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

18. 7. 2011

Klubová výstava WC klubu / CZ Club show

V neděli 17.7.2011 pořádal CZ Welsh Corgi klub, při Národní výstavě v Mladé Boleslavi, klubovou výstavu, takže pro nás byla účast povinností, hlavně proto, že člověk vidí hodně kamarádů a vůbec si užije hezký den.
Hned od rána bylo jasné, že se celý den bude dařit, protože jsme den zahájili tím, že jsme zaspali. Nastal chaos a křik, pobalit co se dá, naložit do auta, hlavně psiska, na kontrolu věcí nebyl čas... snad máme všechno. Místo pohodového výletního tempa jsme museli zvolit leteckou dálniční rychlost, naštěstí v neděli ráno spali i příslušníci. Dojeli jsme včas, ubytovali psi, provedli kontrolu věcí... hurá, máme všechno a ještě trochu času.
Zkušebně jsme vzali kluky do kruhu a hned bylo jasné, že to jednoduché nebude. Valdík, ač doma všechno zvládá perfektně a vlastně i na výstavách chodil bez problémů, teď jenom ryl čumákem po zemi, o správném pohybu se nedalo ani hovořit. Blečík, jako již tradičně, měl hlavně hodně práce se vším, co vůbec nesouvisí s výstavou, snad si s ním Iva poradí. Po zběžné prohlídce okolí a zjištění, že nikdo ze soupeřů nechybí nás přepadla nevalná nálada. To bude opravdu úspěšný den...
Než jsme se rozkoukali, nastupoval Valdík, samozřejmě dělal všechno proto, aby se vůbec nepředvedl. Posuzoval norský rozhodčí pan Wilberg, který má mnoho zkušeností a přece jen u Valdíka objevil pečlivě skrývané přednosti a ohodnotil je známkou VN2 a krásným posudkem, což nás potěšilo, bylo to Valdovo poslední představení ve třídě dorostu. Blečík měl ve třídě vítězů velikou konkurenci a moc nadějí, vzhledem k vývoji dne, jsme tomu nedávali. Ovšem to by nesměla vystavovat Iva, která ho výborně zvládá, nevím jak, ale nakonec ho donutila k snad nejlepšímu výstavnímu výkonu a společně vybojovali hodnocení V1 a CAC! V tu chvíli jsem měl pocit, že asi ještě spím a nemohl jsem tomu uvěřit. Posudek byl také vynikající a naše radost nabírala reálných rozměrů. V závěru se Blečík předvedl ještě v souboji o titul Klubový vítěz, kde pana rozhodčího oslovil natolik, že mu udělil titul klubového vítěze a my opět upadali do snových stavů. V závěrečných soutěžích potom ještě Blečík vybojoval vítězství v soutěži o nejlepšího Cardigana českého chovu a nám nezbylo nic jiného, než uvěřit, že to opravdu není sen, ale opravdová a nefalšovaná skutečnost.Musíme moc poděkovat Ivě, za výborné zvládnutí toho zlobidla a že si na to našla čas, protože toho měla opravdu hodně a myslím, že tolik pohárů v jednom dni ještě určitě nikdy nepřebírala.
Celá výstava se jinak nesla ve velmi dobré atmosféře, pan rozhodčí posuzoval opravdu skvěle a poctivě a řekl bych, že nakonec byli všichni spokojení a že všichni si užili hezký den. My tedy určitě, protože jak to ráno vypadalo beznadějně, tak to nakonec výborně dopadlo a jsme na dosažené výsledku moc a moc pyšní.

Galerie jsou u mě na FB nebo tady na rajčeti.