Bedwyr & Cadwallon Cymro Lucky Veles

Vítejte na stránce věnované plemeni Welsh Corgi Cardigan. Najdete zde obecné informace o plemeni a především informace o našich skvělých psech Blackovi (Bedwyr Lucky Veles) a Valdovi (Cadwallon Cymro Lucky Veles)

Welcome to the website dedicated to the breed Cardigan Welsh Corgi. Here you will find general information about the breed and especially about our great dogs Black (Bedwyr Lucky Veles) and Valda (Cadwallon Cymro Lucky Veles).

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.
Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

1. 2. 2012

MVP Trenčín 28.1.2012 / IDS Trenčín (SK) 28.1.2012

V sobotu jsme navštívili mezinárodní výstavu v Trenčíně. Tentokrát se účastnil jenom Black, který potřebuje dodělat Slovenského šampiona. Vyrazili jsme už v pátek a nocovali u Ivy. Ráno jsme vyrazili do místa výstavy. Cesta byla klidná a pohodová až do samotného Trenčína. Už daleko před branou výstaviště stála dlouhá kolona přijíždějících vystavovatelů a než jsme se dostali na parkoviště, utekla skoro hodina. V halách je tady tradičně velmi málo místa, ovšem tentokrát to bylo opravdu příšerné. Jenom dostat se od vstupu ke kruhu byl opravdu heroický výkon... Prostě organizace na téhle výstavě je opravdu otřesná. Před námi bylo dost psů, takže bylo spoustu času, přišli jsme na řadu až kolem půl druhé. Vzhledem k pokročilé hodině to vzala paní rozhodčí Božena Ovesná už celkem v rychlosti. Než se člověk rozkoukal, byly přidělené tituly a nadiktovány posudky. Blečík opět zabodoval a získal hodnocení V1 a titul CAC, následně potom i CACIBa a nakonec i BOBa, přestože trochu zlobil a nechtěl pořádně chodit, přece jen to byla po dvouměsíční pauze první výstava. V závěrečných soutěžích potom Blečík zaujal pana rozhodčího a byl vybrán do TOP 6 FCI I. Na stupínky to zatím ještě nestačilo, i tak jsme ale měli obrovskou radost, protože Corgi moc často v závěrečkách nebodují.
Druhý den jsme potom dopoledne zvládli malou procházku, tady musím zmínit pokus o atentát na mojí osobu, kdy jsem dostal hozeným aportem po hlavě při focení. Musím ale podotknout, že to jistě ničemu nepomůže. :o) Odpoledne jsme příjemně strávili u Jitky, u které je ještě pár štěňátek a jedno je ještě zatím nezadané. Malí neposedové jsou už pořádně živí a jsou to moc krásní medvídci na pomazlení.
Děkujeme Ivě za opětovný azyl a výbornou péči a Jitce, Tomášovi a Báře za příjemnou společnost a odpočinkově strávený víkend.




Fotky z výstavy:

Fotky z vycházky:

Fotky štěňátek: