Bedwyr & Cadwallon Cymro Lucky Veles

Vítejte na stránce věnované plemeni Welsh Corgi Cardigan. Najdete zde obecné informace o plemeni a především informace o našich skvělých psech Blackovi (Bedwyr Lucky Veles) a Valdovi (Cadwallon Cymro Lucky Veles)

Welcome to the website dedicated to the breed Cardigan Welsh Corgi. Here you will find general information about the breed and especially about our great dogs Black (Bedwyr Lucky Veles) and Valda (Cadwallon Cymro Lucky Veles).

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.
Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

3. 5. 2010

MVP Praha 1.5.2010 / International dog show Prague


V sobotu 1.5.2010 jsme navštívili výstavu v Praze. Bohužel tentokrát jsme nebyli moc úspěšní a získali jsme pouze hodnocení VD, jako téměř všichni zúčastnění. Musím říct, že ze všech výstavních areálů se nám pražské výstaviště PVA v Letňanech líbilo nejméně. Téměř žádné zatravněné plochy, velmi málo prostoru mezi halami a haly samotné nemají okna. Vše probíhá jen za intezivního umělého osvětlení, které není moc příjemné pro oči a podepsalo se i na fotkách. K celkovému špatnému dojmu přispělo i zvláštní posuzování německé rozhodčí, které bylo, dle mého názoru, ne zcela profesionální. Velmi málo komunikovala s vystavovateli, ti potom v podstatě jen tak stáli a nikdo pořádně nevěděl, co má dělat. Pejsky krátce prohlédla v pohybu, zato velmi zdlouhavě prohlížela chrup a většinou na základě tohoto jediného kritéria provedla celkové hodnocení a k tomu všemu zdatné sekundování hospitanta, který měl, překvapivě, zřejmě hodně velký vliv na hodnocení. I když má v tomto směru rozhodčí v podstatě volné ruce, není takový přístup určitě správný a každý rozhodčí by měl celkově posoudit veškerá kritéria daného jedince a na základě všech kladů a záporů by měl udělit výsledné hodnocení. Zde to bohužel působilo všechno trochu jinak, navíc se mi vítězný pes rozhodně nezdál být tím nejlepším... je zajímavé sledovat, jak si někteří vystavovatelé dokáží vynutit pozornost...

Pár fotek ZDE. (Omluvte prosím výslednou kvalitu, umělé osvětlení a špatné nastavení techniky udělalo své :-( )

On Saturday 1. 5. 2010 we visited next show, this time it was International Dog Show in Prague.
Unfortunately we weren´t succesfull this time and Black got a result: Very good by the german judge, who weren´t too much communicative and her review was really very curious and in my opinion not fair. Everybody here was very negative surprised. On the other side we didn´t like the atmosphere of the hall too, no windows, only sharp lights and that caused not so good photos too.

Some photos HERE. (Excuse the quality of the photos, please)