Bedwyr & Cadwallon Cymro Lucky Veles

Vítejte na stránce věnované plemeni Welsh Corgi Cardigan. Najdete zde obecné informace o plemeni a především informace o našich skvělých psech Blackovi (Bedwyr Lucky Veles) a Valdovi (Cadwallon Cymro Lucky Veles)

Welcome to the website dedicated to the breed Cardigan Welsh Corgi. Here you will find general information about the breed and especially about our great dogs Black (Bedwyr Lucky Veles) and Valda (Cadwallon Cymro Lucky Veles).

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.
Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

23. 1. 2011

Novinky / News

Vzhledem k tomu že máme nový přírůstek v naší smečce, trochu jsme předělali i stránky, respektive pravou nabídku. Nyní jsme rozdělili zvlášť Valdu a Blacka a k nim příslušné odkazy. Najdete zde tedy u každého zvlášť rodokmen, výstavní výsledky, fotky atd. Samozřejmě vše budeme postupně doplňovat, jak bude čas a budou přibývat jednotlivé údaje. Vše ostatní - galerie z výstav, obecné informace i příspěvky budou beze změn tak, jako doposud.

Our sites were adjusted. The right context menu was separated, now you can find separated information about Black and Valda here. We will continuously complete other information, photos etc. about our dogs.

MVP Trenčín 22.1.2011 / IDS Trenčín (SK) 22.1.2011


Včera jsme absolvovali naší první zahraniční výstavu. Na cestu jsme vyrazili jako početná výprava, celkem pět lidí a čtyři psi, zkrátka babinec. Díky tomu samozřejmě cesta dobře utíkala, ani jsme nepotřebovali poslouchat rádio... :o)
Výstaviště v Trenčíně je docela malé a hlavně haly byly hodně zaplněné a najít trochu místa pro pejsky bylo téměř nemožné, mnoho lidí kempovalo venku. Před námi, jako obvykle, bylo hodně psů a čekání bylo zdlouhavé, slovenská rozhodčí pí. Ridarčíková si dávala na čas. Přihlášeno bylo celkem sedm cardiganů a osm pembroků. My jsme byli ve třídě s blue-merlovým cardiganem, dostali jsme výborný posudek, hodnocení V1 a CAC a Res.Cacib. Ve finálovém souboji nás nakonec porazil červený pes, jeho kvality jsou ovšem minimálně diskutabilní a výklad standardu některých rozhodčích je zvláštní, nicméně se zřejmě paní rozhodčí líbil, protože i v závěrečných soutěžích ho vybrala do užšího výběru ve skupině FCI I, mezi šest nejlepších psů. Blečíka zase vystavovala Iva, s ní už chodí bez sebemenších problémů a tváří se jako zkušený model...
Celkově jsme s výsledkem spokojení a věříme, že na dalších výstavách budeme ještě úspěšnější. Děkujeme Ivě za vystavení a oběma spolucestujícím dámám, Jitce Cetlové a Ireně Holkové za společnost a příjemně strávený den.



Pár fotek z výstavy/ Some photos from show



This time we visited our first outlandish show in Slovakia. It was a very nice trip too, we were 5 person and 4 dogs and the journey was very good. The exhibition grounds in Trenčín is quite small and the halls very full and so weren´t easy to find a little place, where to stand or for dogs. The judge for this day was Mrs. Ridarčíková (SK) and the number of dogs was 7 cardigans and 8 pembrokes. The final result of our Black was Ex.1, CAC and res.CACIB. The winner was a red cardigan, but his qualities are very arguable, but the judge had to like him because he was chosen to the shortlist of FCI 1 dogs, between six best dogs. Black was exhibit by Iva again, so many thanks to her for the amazing result and showing him. Other thanks to our passengers Jitka and Irena for the really nice day.