Bedwyr & Cadwallon Cymro Lucky Veles

Vítejte na stránce věnované plemeni Welsh Corgi Cardigan. Najdete zde obecné informace o plemeni a především informace o našich skvělých psech Blackovi (Bedwyr Lucky Veles) a Valdovi (Cadwallon Cymro Lucky Veles)

Welcome to the website dedicated to the breed Cardigan Welsh Corgi. Here you will find general information about the breed and especially about our great dogs Black (Bedwyr Lucky Veles) and Valda (Cadwallon Cymro Lucky Veles).

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.
Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

27. 3. 2012

Členská schůze / Club meeting - Jizbice 24.3.2012

V sobotu proběhla členská schůze našeho klubu, kde se volil nový výbor a kromě jiného se také odhlasovalo změkčení požadavků na zuby pro bonitaci. Také se vyhlašovaly výsledky vystavovatelské soutěže za rok 2011. Pro Valdu to byla první výstavní sezona a i přesto se dokázal prosadit, mezi Cardigany psy skončil na krásném 4. místě, celkově potom na 7. místě. Blečík se stal po druhé za sebou nejúspěšnějším psem a v celkovém pořadí mezi Cardigany se stal výstavně nejúspěšnějším Cardiganem u nás, získal tedy 1. místo. Máme velkou radost, že se oběma našim pejskům takhle daří a že vynaložený čas na výstavy má svůj smysl. Takové úspěchy nás motivují do další práce a věříme, že tenhle rok pro nás bude minimálně stejně tak úspěšný, jako ten předchozí.
Součástí schůze byla také bonitace, kterou úspěšně prošel náš Valda, takže je to už dospělák se vším všudy.



Fotky z bonitace najdete ZDE.

26. 3. 2012

Crufts 2012

Jak už asi všichni víte, zúčastnili jsme se s našimi psy letošního Crufta. Byla to historicky první účast českých Cardiganů, navíc jsou oba účastníci ryze českého chovu. Valda ve třídě "Special junior" získal druhé místo, čímž se zároveň kvalifikoval na příští rok. Blečík ve třídě otevřené, velmi kvalitně a početně obsazené pořadí nezískal, přesto si myslím, že jsme více než dobře reprezentovali český chov a bylo nás vidět. O celé výpravě, která se neobešla bez komplikací si můžete podrobněji přečíst menší povídání TADY. Do článků potom ještě sesmolím nějaké podrobnější věcné informace o požadavcích, cenách a podobně, pro případné zájemce o cestu a vystavování.

Fotky z cesty a výstavy:




A tady alba od dalších účastníků: