Bedwyr & Cadwallon Cymro Lucky Veles

Vítejte na stránce věnované plemeni Welsh Corgi Cardigan. Najdete zde obecné informace o plemeni a především informace o našich skvělých psech Blackovi (Bedwyr Lucky Veles) a Valdovi (Cadwallon Cymro Lucky Veles)

Welcome to the website dedicated to the breed Cardigan Welsh Corgi. Here you will find general information about the breed and especially about our great dogs Black (Bedwyr Lucky Veles) and Valda (Cadwallon Cymro Lucky Veles).

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.
Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

16. 2. 2011

Procházka zámeckým parkem / Walk in the castle park

Dneska jsme vzali naší smečku na procházku zámeckým parkem ve Vlašimi. Místo je to krásné, obzvláště v létě nebo na podzim, své kouzlo ovšem má i v zimě. Konečně trochu utuhla země, proto bylo ideální vydat se na procházku a neriskovat, že naše malá prasátka budou celá obalená blátem. Jenom škoda, že bylo zamračeno a trochu studeně foukalo. Klukům to ale vůbec nevadilo, Blečík dokonce absolvoval své první letošní koupání. :o) 
Parkem protéká řeka Blanice, která psiska hodně zajímala, vlastně jako všechny místní vodní plochy, také zde najdete naučnou stezku a mnoho krásných a romantických míst. Je to krásná procházka a zároveň skvělá relaxace. Všichni jste srdečně zváni...


Today we spent the afternnoon on a short walk with our cardis in the castle park in Vlašim. It´s such a beautiful place, at most in the summer or in autumn. Our boys really liked and enjoyed it very much. They were interested in the river Blanice at most. It´s wonderfull place for many long or short walk, there´s a lot of interesting places where to go and a great relaxation. You all are welcome here :-)






13. 2. 2011

Valdíkova odpolední svačinka / Delicious snack



Dneska jsme prvně udělali Valdíčkovi odpolední svačinku. Měkký tvaroh, ochucený čerstvým ovocem dle chuti (jablka, broskve, banány), oslazený trochou medu a může se přidat i jogurt a třeba ovesné vločky. Blečík má tuhle dobrotu moc rád, samozřejmě dostal také svojí porci a Valda si opravdu velmi pochutnal. Je pravda, že po takovém výkonu bylo třeba vytřít kuchyň, ale za ten spokojený pohled to opravdu stojí. Po svačince se natáhnul k odpočinku jen tak na podlahu, samozřejmě poblíž kamen, to je jeho oblíbené místo. Případně ještě rád odpočívá také v polštářích, to je hodný a ani člověk neví, že má doma malého rošťáka...

A delicious snack, our cardis really like. You need: curd cheese, some fruits cut into small pieces (e.g. apples, peaches or bananas), little honey to sweeten or you can add oatmeal and a white yoghurt. This is favourite recipe of our Black and it tastes really well, Valda agrees with him, he likes it very much too. After this snack it is good to have a rest in the pillows for a while.....so nice!