Bedwyr & Cadwallon Cymro Lucky Veles

Vítejte na stránce věnované plemeni Welsh Corgi Cardigan. Najdete zde obecné informace o plemeni a především informace o našich skvělých psech Blackovi (Bedwyr Lucky Veles) a Valdovi (Cadwallon Cymro Lucky Veles)

Welcome to the website dedicated to the breed Cardigan Welsh Corgi. Here you will find general information about the breed and especially about our great dogs Black (Bedwyr Lucky Veles) and Valda (Cadwallon Cymro Lucky Veles).

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.
Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

7. 2. 2011

MVP DuoCacib Brno 5.- 6.2.2011 / IDS DuoCacib Brno


Uplynulý víkend jsme strávili na dvoudenní výstavě v moravské metropoli a jejím blízkém okolí. Zázemí jsme získali u kamarádky Ivy (která onemocněla a ke své velké lítosti se nemohla účastnit), kde jsme dostali, jako obvykle, full servis s ubytováním a all inclusive. Valdík zůstal s poslední sestřičkou doma a my vyrazili do sobotního souboje. Účast na této výstavě byla celkem početná a konkurence veliká. My jsme soutěžili ve třídě otevřené a přesto, že nám již o žádný titul nešlo, samozřejmě jsme chtěli uspět. Bohužel rozhodčí pan Krinke zřejmě neměl svůj dobrý den a z vady, která je akceptovatelná udělal vadu vylučující a dal nám hodnocení VD, s příslušným posudkem. Tento den nutili k zamyšlení i jiné posudky a hodnocení, vůbec nechápu, z jakých podkladů pan rozhodčí vycházel. Musím říci, že jsme tentokrát byli opravdu zklamaní, hodnotící argumenty nám přišly, při dobré vůli, směšné...

Pomyslnou zástavu Lucky Veles tak tento den nesla Blečíkova sestra Boadicea, která získala hodnocení V1 a titul CAC.

V neděli ráno jsme tedy vyráželi do bojů se smíšenými pocity a vlastně už ani nic neočekávali. Hodnotit měla, pro nás neznámá, norská paní rozhodčí Anne Indergaard. Velmi milá paní, která má bohaté zkušenosti a stále hýřila úsměvy na všechny strany. Musím říci, že její posuzování jsem si opravdu užil, každému objasnila důvody svého hodnocení a bylo vidět, že Corgi opravdu rozumí. V otevřené třídě jsme od ní získali krásný posudek s hodnocením V1 a titul CAC. Pro ní vada, která nemá nejmenší vliv na exteriérové kvality psa, byla naprosto nepodstatná a její hodnocení bylo u všech velmi výstižné a přesně odhalila všechny nedostatky. Je s podivem, že i když je pro všechny výchozím kritériem standart plemene, přesto se člověk dočká tak diametrálně rozdílných výsledků...


Ve třídě otevřené dnes nastoupila další Blečíkova sestra Basilea a přesto, že se opravdu výborně předvedla a bylo vidět, že i panička Edita si na tom dala záležet, získala pouze hodnocení VD, já si ale myslím, že to určitě bylo minimálně na hodnocení V. :o)

Celkově jsme si užili krásný a příjemný víkend, viděli spoustu kamarádů a známých a dozvěděli se velkou hromadu nových informací. Výstava byla opravdu pěkná, haly prostorné a k tomu všemu hodně zábavy. Na Moravě se nám hodně líbí a rádi sem jezdíme, tak doufáme, že budeme mít brzy příležitost zase se sem vrátit.
Děkujeme Ivě Kleinové za její milou společnost, mateřskou péči a velkou spoustu nových informací a také za úpravu fotek.

Fotky ze soboty ZDE.
A nedělní TADY.

The last weekend we participated in Duo Cacib show in Brno. We could stay by our friend Iva for these two days, but suddenly she was ill and couldn´t visit she shows with us. So many thanks for accomodation and all inclusive service :-) Our small cardi Valda stayed with his last small sister there and we went into the show battle. It was a lot of great rivals there. On Saturday our Black competed alone in open class, but the result "very good" wasn´t so pleasant for us. Maybe the judge Milan Krinke (CZ) hadn´t a good day, because the results of some dogs was at least very specific....
On Sunday we had a lot of different feelings from the show, but at the end it was a very well and interestingly spent day. The judge was the known Norwegian judge Anne Indergaard, very nice and professional lady, and our Black got an amazing result, in open class again, "Excellent 1, CAC" and the other dogs got interesting results too. It was a very good experience for us to see her judging. It´s very interesting to compare the judging theese two person, because, it´s absolutely different although everyone knows the same standard.
On the other hand we spent an amazing weekend, collected nex experiences, had a chat with our friends and met other new people. We would like to go there soon again. Iva, many, many thanks for everything you´ve done for us !