Bedwyr & Cadwallon Cymro Lucky Veles

Vítejte na stránce věnované plemeni Welsh Corgi Cardigan. Najdete zde obecné informace o plemeni a především informace o našich skvělých psech Blackovi (Bedwyr Lucky Veles) a Valdovi (Cadwallon Cymro Lucky Veles)

Welcome to the website dedicated to the breed Cardigan Welsh Corgi. Here you will find general information about the breed and especially about our great dogs Black (Bedwyr Lucky Veles) and Valda (Cadwallon Cymro Lucky Veles).

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.
Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

21. 11. 2010

Seznámení s ovečkami / Meeting with sheeps


V sobotu jsme využili jednoho z posledních slunečných podzimních dnů a vzali jsme Blečíka poprvé k ovečkám. Byli jsme zvědaví, jak a jestli vůbec bude nějak reagovat a jestli se případně ukáží ty správné ovčácké geny. Do začátku nám pomohla kamarádka Zuzka Černá (které tímto moc děkujeme), která nám také podala základní informace, cenné rady a samozřejmě nemohla chybět praktická ukázka. Black se nejdříve tvářil jako že vůbec nechápe o co jde, ale postupně začal projevovat čím dál větší zájem a na konci už bylo vidět, že ho ovečky opravdu zaujaly, obzvláště když jeho odvahu otestoval vzpurný beran, a nejspíše se v něm ty správné geny probudily. Samozřejmě se tím pádem projevila ne zrovna perfektní poslušnost a všem nám Blečík předvedl, jak vypadá v praxi "dáváš povel??, já vůbec nic neslyším". Na tom musíme ještě hodně zapracovat a určitě se pokusíme zájem o pasení nějak rozvinout dále. Bylo vidět, že ho to chytlo a bavilo. Při vzdálení od ohrady neustále ovečky pozoroval a stále se pokoušel uniknout naší kontrole a vrátit se zpátky. Co se týká oveček, Blečík nás překvapil, co se týká reakcí na povely, Blečík nezklamal... :-) Také jsme se rádi setkali s Jitkou Cetlovou z ch. st. Shining Sirius i její celou smečkou. Navíc jsme od ní dostali úžasnou zprávu...:-D

Pár fotek zde. Za jejich úpravu děkujeme Ivě.

Při té příležitosti jsme odpoledne navštívili i Ivu a její štěňátka. Štěnda už otevřela očička a teprve začne opravdová legrace. Jsou úžasně živá, pomalu začínají objevovat svět a také začínají hlasitě projevovat své potřeby. Jsou opravdu velmi roztomilá a určitě budou těšit své budoucí pánečky. Také jsou už v tak útlém věku téměř všechna zadaná, na nové pány čeká už jen poslední trikolorní fenečka Cariad Lucky Veles.

Nějaké fotky tady.


On Saturday 20. 11. we tried to take our Black to sheeps firstime. We wanted to know his reaction and find if he has some shepherd genes. We asked our friend Zuzka Černá for help, to show us the herding and tell us some information about it. At the beginning it looked like, Black wasn´t interested in it, but at the end he liked it very much. We have to train the obedience a little and it´ll be much better. It made him really fun and we will continue in herding, of course. We met here Jitka Cetlová from the Shining Sirius kennel and her dogs too. It was a very pleasant meeting with Zuza and Jitka and a very interesting new experience for us. (Zuzka, thanks for help very much !)


Photos here.

We had opportunity to visit our friend Iva from Lucky Veles kennel too and see the beautiful puppies again. They´re really wonderful, all have opened eyes and are little bit digger and more curious. They´re already reserved, available is only the last tricolour female „Cariad Lucky Veles“.

Some photos here.