Bedwyr & Cadwallon Cymro Lucky Veles

Vítejte na stránce věnované plemeni Welsh Corgi Cardigan. Najdete zde obecné informace o plemeni a především informace o našich skvělých psech Blackovi (Bedwyr Lucky Veles) a Valdovi (Cadwallon Cymro Lucky Veles)

Welcome to the website dedicated to the breed Cardigan Welsh Corgi. Here you will find general information about the breed and especially about our great dogs Black (Bedwyr Lucky Veles) and Valda (Cadwallon Cymro Lucky Veles).

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.
Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

17. 2. 2010

První výstava / The first show


(10.1.2010) Na dnešní den jsme se přihlásili na naši první výstavu a to na Hanáckou národní výstavu v Olomouci. Brali jsme to spíš jako první zkušenost, zjistit jak se co dělá a co všechno musíme absolvovat. Jak se pomalu u nás stává tradicí, neobešlo se to bez komplikací, v tomto případě v podobě špatného počasí a to vzhledem k dojezdové vzdálenosti bylo opravdovým problémem. Proto jsme se rozhodli jet už v sobotu odpoledne, přenocovat a ráno dojet v klidu zbytek trasy. S chovatelkou paní Kleinovou jsme byli domluveni, že ji cestou vyzvedneme a sveze se s námi na výstavu, bez svých pejsků, pěkně v klidu s foťákem si užije výstavní den.
Podařilo se nám domluvit nocování přímo v bydlišti paní Kleinové, ve velmi příjemném penzionu, kde mají stejně příjemný přístup jak k lidem, tak i k pejskům.
Po příjezdu samozřejmě proběhla návštěva a domluvení zítřejšího časového plánu, včetně ukázky připravenosti psa. Když jsme viděli jak si paní Kleinová umí, díky svým zkušenostem, poradit se všemi vrtochy našeho Blečíka a ten jí věnuje veškerou pozornost a vše předvádí jako by to uměl od narození, nebylo daleko k domluvě (po troše přemlouvání), o jejich společném předvedení.
Ráno jsme bez problémů a bloudění dojeli na místo určení, nastěhovali se, po nezbytné přejímce psů, do výstavní haly. Musím říct, že je to celkem zmatek, všude spousta lidí, psů a kdejakých klecí, pelechů a všemožných věcí. Člověk musí být pořád ve střehu a sledovat, aby na někoho nebo něco nešlápl.
V jednom výstavním kruhu se vždy vystavuje několik plemen, řazených dle abecedy, takže samozřejmě Welsh Corgi je až na chvostu celého pořadí a čekání je opravdu úmorné a nekonečné. Každý si ho krátí dle svého, my nejčastěji klábosením s lidmi kolem corgi a nasáváním nových informací. Pro pejsky je to jistě horší, většinu času tráví v kleci nebo na vodítku, případně venku na vykonání potřeby.
Samotné vystavování bylo podstatně horší, než jsme čekali, Blečík byl strašně roztržitý a nesoustředěný, v jednu chvíli dokonce začal na rozhodčího štěkat, ovšem p. Kleinová vše zvládla na výbornou a Blečík získal posudek V1, svého prvního CACe, později byl vyhlášen i Národním vítězem a jako třešničku na dortu získal svůj první BOB. Pro nás to bylo velmi příjemné překvapení, na to co předvedl, tedy spíš nepředvedl, to dopadlo opravdu skvěle. První výstava a hned takový úspěch. Velký podíl na tom jistě má i p. Kleinová, které za předvedení Blacka patří obrovské poděkování.
Fotky z výstavy ZDE.
(10.1.2010) Today we visited our first (national) show in Olomouc. It was rather the first experience for us, we wanted to find out, what to do and collect some information about it. But it did not go without some coplications, of course. It was bad weather, of course. We had to leave home the evening before and spend night somewhere near here. We found a nice bed and breakfast, where could we stay with our dog. After the accomodation we visited our breeder Iva and planned the next day, because she went to Olomouc with us. The next day, we arrived to the exhibition hall, everywhere there were a lot of people and dogs, of course. Our Black was very nervous and restless, so we asked Iva to present him in person, because she has got rich experiences with it. She was really very succesfull and Black got the result: excellent 1, CAC, National Winner, and his first BOB! It was a big surprise for us, first show and such a succes at this time. Our huge thanks belong to Iva!
Photos from show HERE.

Žádné komentáře: