Bedwyr & Cadwallon Cymro Lucky Veles

Vítejte na stránce věnované plemeni Welsh Corgi Cardigan. Najdete zde obecné informace o plemeni a především informace o našich skvělých psech Blackovi (Bedwyr Lucky Veles) a Valdovi (Cadwallon Cymro Lucky Veles)

Welcome to the website dedicated to the breed Cardigan Welsh Corgi. Here you will find general information about the breed and especially about our great dogs Black (Bedwyr Lucky Veles) and Valda (Cadwallon Cymro Lucky Veles).

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.
Aktuální ročenka Welsh Corgi Association Handbook, kde Black reprezentuje Český WCC klub.

15. 2. 2010

Nový domov / A new home

(20.9.2009)
Dnešním dnem začalo stěhování do nového domova, kterému ještě bude předcházet úklid, nezbytné úpravy pro stěhování samotné, a prozatimní užívání nového domu. Zima se rychle blíží, ale i tak si snad ještě aspoň trochu všichni užijeme nové zahrady. Blečík samozřejmě všechno oběhal, prozkoumal a nezbytná místa označil za svá. Na jaře potom začne dlouhá a nekonečná práce s úpravami pro ještě spokojenější život všech členů domácnosti, některé věci budeme muset více přizpůsobit pro potřeby psa, ale hlavně si od nového domova slibujeme větší klid a volnost pro našeho miláčka. Od jara už bude moci být na zahradě dle sytosti a krásné okolí s horou Blaník slibuje příjemné procházky a výlety. Všude kolem jsou ohrady plné koní, pastviny, větší i malé rybníky a velká spousta lesů, mnoho historicky významných míst i naučných stezek.
Podle prvních reakcí to vypadá, že se nám tu všem bude líbit a už i na Blečíkovi je vidět, že si je hned od první chvíle vědom toho, že má zahradu a může na ní
trávit všechen svůj čas. I nadále samozřejmě zůstane "psem domácím", ovšem s daleko větší možností pohybu. Při každé příležitosti, kromě svého spánku, se dožaduje vyběhnutí ven. Ihned oběhne všechna důležitá místa a přes plot zkontroluje veškeré dění v naší blízkosti. Jakoukoliv činnost, která se mu nezdá, okamžitě hlásí štěkotem a hned nám to běží ukázat a samozřejmě si vyzvednout pochvalu.
Pro potřeby kolem domu a také dojíždění na výstavy jsme koupili větší auto, kde má pejsek více pohodlí a dá se lépe dojíždět i s větším množstvím věcí a třeba se nám časem naše liščí smečka ještě více rozroste a potom se prostornější auto i domov budou opravdu hodit.
Doufám, že se nám tady podaří vybudovat skvělý domov a našemu Blackovi se tu bude líbit a případně i dalším členům smečky. Jak už jsem psal, bezprostřední okolí je nádherné a v blízké dostupnosti autem je k vidění mnoho dalších zajímavých míst a věcí. A kdo ví, třeba se nám tu podaří uspořádat i nějaké větší setkání majitelů, chovatelů a všech příznivců tohoto nevšedního a výborného plemene....
(20.9.2009) Today began moving to our new home, but at first we must clean and acomodate the house according to our ideas and needs. Winter is coming quickly, but we and our corgi Black can enjoy our garden for a while. Black explored all the places and seems to be satisfied. In the spring we will start with various changes around the house for a happier life for all members. Some things we will adapt to the needs of Black, but at most we promise us more silence and freedom at most for our corgi. This time we look forward to spend our time in a new green garden and walking around in the beautiful countryside. For the needs of the house and going to the shows, we bought a bigger car, it´s more comfortable for travelling and maybe in the nearest future we would like to have the second corgi, but the bigger car was really a good idea. We hope, that our life here will be O.K. :o)

Žádné komentáře: